Bestemmelser

I henhold til Lov om planlægning (LBK nr. 1157 af 1. juli 2020) fastsættes følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

Lokalplanens bestemmelser er bindende og indberettes på Plandata.dk.

Tekst i kursiv har til formål at forklare og illustrere lokalplanbestemmelserne. Tekst skrevet i kursiv er altså ikke lokalplanbestemmelser, og er således ikke bindende.

1.1

At fastlægge anvendelsen af området til butiksformål, herunder dagligvarebutik og udvalgsvarebutikker.

1.2

At fastlægge til- og frakørselsforhold til lokalplanområdet fra Kirkevangen, samt parkeringsforhold.

1.3

At give området en grøn karakter.

2.1

Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag 1, og omfatter følgende matrikler: 4ar, 4eb, 4au, 4av, 4aø samt del af 4ax og 4eh alle af Gørlev by, Gørlev, samt alle parceller, der efter lokalplanens offentlige bekendtgørelse, udstykkes fra de nævnte ejendomme inden for lokalplanens område.

2.2

Lokalplanområdet ligger i byzone.

3.1

Området må kun anvendes til butiksformål, herunder dagligvarebutikker og udvalgsvarebutikker.

4.1

Udstykning af området må ikke finde sted uden Kommunalbestyrelsens tilladelse.

5.1

Vejadgang til området skal ske fra Kirkevangen i princippet som vist på kortbilag 2.

5.2

Der skal anlægges min. parkeringspladser svarende til:

  • 1 p-plads pr. 40 m² dagligvarebutik
  • 1 p-plads pr. 50 m² udvalgsvarebutik
5.3

Der udlægges parkerings- og manøvrearealer i princippet som vist på kortbilag 3.

5.4

Minimum 2 parkeringspladser skal indrettes som handicapparkeringspladser og der skal etableres ladestandere efter
gældende lovkrav.

5.5

Der skal etableres cykelparkering for mindst 30 cykler nær indgange til butikker.

5.6

Der skal etableres et hævet gangareal, der giver tryg adgang for gående fra Kirkevangen til butikker, i princippet som vist på bilag 2. Gangarealet skal være min. 2,0 m bred og skal etableres som hævet flisebelægning med kantsten, der også kan fungere som ledelinjer for synshandicappede og bevægelseshæmmede.

5.7

Manøvrearealer skal etableres med fast belægning som fliser, belægningssten, asfaltbelægning og/eller lignende.

5.8

De parkeringsflader, der ved parkering ikke benyttes som ud- og indstigningsareal, skal gives en grøn overflade i form af græsarmeringssten eller lignende, forudsat nedsivning kan tillades.

5.9

Belysning af færdselsarealer må kun udføres med væg– og parklamper med en lyspunktshøjde på maksimalt 4 m. over terræn eller lavere siddende lamper. Belysning af vejarealer skal følge Vejdirektoratets vejledninger.

5.10

Der må alle dage ikke ske varelevering i natperioden.

5.11

Der må ikke ske langtidsparkering af uindregistrerede køretøjer, campingvogne, både eller lign.

6.1

Ny bebyggelse skal placeres inden for byggefelt, som vist på kortbilag 2.

6.2

Mindre sekundære bygninger, som f.eks. kundevognsskure og affaldsskure, der er nødvendige for butikkernes drift, kan placeres uden for byggefeltet, i princippet som vist på kortbilag 3.

6.3

Indenfor 6 meter bredt beplantningsbælte i det sydøstlige skel må der ikke ske nogen form for bebyggelse eller belægning. Se kortbilag 2.

6.4

Bebyggelsesprocenten for området under et må ikke overstige 30.

6.5

Bebyggelse inden for byggefeltet må maks. opføres 1 etage og i en højde på op til 6,5 m over eksisterende terræn.

6.6

Der kan etableres solpaneler, teknisk udstyr mv. med placering tilbagetrukket fra facadelinje på vandret tagflade, i princippet som vist på kortbilag 3 med en højde på indtil 0,75 m. over overkant af murkrone.

6.7

Det samlede bruttoetageareal til butiksformål inden for lokalplanområdet må ikke overstige 2.400 m².

6.8

Den enkelte udvalgsvarebutik må ikke gives en størrelse på mere end 1.200 m² bruttoetageareal.

6.9

Den enkelte dagligvarebutik må ikke gives en størrelse på mere end 1.200 m².

6.10

Eksisterende bebyggelse kan nedrives.

7.1

Ny bebyggelse skal opføres med facader i røde/rødbrune tegl. Udvalgte steder skal facaden brydes med f.eks. glasfacadepartier, nicher, standerskifte, beplantning med rådhusvin, efeu eller lignende, for at skabe variation i facadeudtrykket. Ved indgange og varegård kan der opsættes trælistebeklædning.

7.2

Tagbeklædning skal udføres som røde lertegl, tagpap eller grønne tage beplantet med stenurt.

7.3

Der må etableres udhæng ved butikkernes vindfang/indgange, som definerer ankomstområder og kan fungere som overdækning af torvearealer. Stern på udhæng må ikke gives større højde end 0,5 m.

7.4

Skiltning udføres principielt som anført på fig. 3 og skal godkendes af Kommunalbestyrelsen. Facadeskilte skal udføres som bogstaver uden bagvedliggende skilteplade og må have en maksimal højde på 1 m.
Ved skiltning med indvendig belysning, må kun skiltets tekst/bomærke være lysende. Skilte kan belyses med spot, hvis armaturet er spinkelt og holdt i materialer, der er neutrale i forhold til facaden. Ingen belysning må være til gene for kørende og gående trafikanter eller for naboer.

7.5

Tekniske installationer må ikke virke skæmmende på bygningen som helhed og skal afskærmes med afskærmning, der er tilpasset bygningens stil.

7.6

Der kan opsættes solpaneler på tagflader tilpasset bygningens arkitektur og geometri. Panelerne skal afskærmes, så de ikke skæmmer omgivelserne.

7.7

Sekundær bebyggelse, herunder overdækninger til kundevogne og cykler samt affaldsskure og lignende må opføres i stål, træ, tegl, glas eller plademateriale.

8.1

Der skal etableres grønne rabatter langs med Kirkevangen og Gørlev Landevej. Der skal langs parkeringspladserne ved Kirkevangen og Gørlev Landevej etableres beplantning i en højde, der sikrer at lys fra køretøjers forlygter ikke er generende for omgivelserne. Beplantningen kan evt. suppleres med lavt hegn. På ubefæstede områder på parkeringsarealet skal der etableres lav beplantning i en højde på 0,3-0,8 m., for at give området et grønt udtryk og give mulighed for nedsivning af regnvand. Beplantningen i de grønne bælter skal bestå af spredte grupper af forskellige lave buske, træer eller græsser, i princippet som vist på kortbilag 3.
Beplantningsplan i henhold til ovenstående skal godkendes af Kommunalbestyrelsen.

Det bør ved hegning og/eller tæt beplantning sikres, at utilsigtet færdsel mellem lokalplanområdet og cykelstien på Gørlev Landevej ikke kan ske for gående og cyklister.

8.2

I det sydøstlige skel skal et mindst 6 m grønt bælte af den eksisterende beplantning bevares som vist på kortbilag 2.

8.3

Tag- og regnvand skal håndteres i henhold til den gældende spildevandsplan for Kalundborg Kommune. Der kan benyttes grønne tage og underjordiske regnvandsbassiner til forsinkelse af regnvand samt permeable belægninger forudsat, at nedsivningsforhold tillader dette.

8.4

Der må ikke ske oplagring uden for bygninger eller tæt hegnede gårdarealer. Arealer ved butikkernes indgangspartier kan benyttes til udendørs vareudstilling, torvesalg og lign.

8.5

Renovationsstativer, containere m.v. skal afskærmes således, at de ikke er synlige for omgivelserne.

8.6

Der skal etableres beplantningsbælte på 2 meters bredde mod naboskel mod nordøst, som vist på kortbilag 2.
Se også § 9.3 vedr. støjafskærmning.

8.7

Der må opsættes 1 pylon for skiltning af ejendommens funktioner på op til 5 m i højden og med en bredde på op til 1,5 m, med placering i princippet som vist på kortbilag 3. Pylonen skal holde en afstand på mindst 1 m til skel.

8.8

Mindre henvisningsskilte ved indkørsel til ejendommen må ikke hindre oversigten ved ind- og udkørsel. Udformning og omfang i henhold til ovenstående skal godkendes af Kommunalbestyrelsen.

8.9

Inden for vejbyggelinjen ved Gørlev Landevej må der etableres parkeringspladser og mindre grønne anlæg så som regnbede og render til regnvandshåndtering.

9.1

Jævnfør Miljøstyrelsens vejledning nr. 5/1984 om støj fra eksterne virksomheder, skal aktiviteter i forbindelse med dagligvarebutikkens drift forgå på sådan en måde, at de gældende grænseværdier for støjbelastning i naboområderne bliver overholdt.

9.2

Støjende installationer skal indbygges i støjisolerende konstruktioner og orienteres væk fra støjfølsom nabobebyggelse, og må maksimalt have en kildestyrke på 56 dB(A).

9.3

Der skal opsættes støjskærme med en højde på 2,5 m mod naboejendomme mod nordøst som vist på kortbilag 2. Støjskærme skal være tætte og have en vægt på over 10 kg/m2. Støjskærme skal gives et grønt udseende ved bed af klatreplanter som fx caprifolie.

9.4

Regnvand skal bortledes fra området i separat system.

10.1

Det er en forudsætning for ibrugtagning af ny bebyggelse, at den pågældende bebyggelse er tilsluttet varmeforsyning.

10.2

Det er en forudsætning for ibrugtagning af ny bebyggelse, at der er etableret vejadgang til området, interne veje, parkeringspladser, belysning, afskærmende foranstaltninger, beplantninger samt hegn mod naboskel i henhold til lokalplanens bestemmelser.

Efter Kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentlige bekendtgørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser (jf. Lov om planlægning, § 18).

Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil.

Planen medfører ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v., der er indeholdt i planen.

Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af planens bestemmelser, under forudsætning af, at det ikke er i strid med principperne i planen.

Mere væsentlige afvigelser fra planen, der ikke er i overensstemmelse med planens principper kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

I henhold til Lov om planlægning, § 47, kan der foretages ekspropriation af private ejendomme eller rettigheder over ejendomme, når ekspropriationen vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen.

Privatretlige servitutter og øvrige tilstandsservitutter, der måtte være uforenelige med planens bestemmelser, fortrænges af lokalplanen, når Kommunalbestyrelsen har foretaget offentlig bekendtgørelse om planens endelige vedtagelse.