Bestemmelser

I henhold til Lov om planlægning (LBK nr. 1157 af 1. juli 2020) fastsættes følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

Lokalplanens bestemmelser er bindende og indberettes på Plandata.dk.

Tekst i grå bokse har til formål at forklare og illustrere lokalplanbestemmelserne. Tekst skrevet i grå bokse er altså ikke lokalplanbestemmelser, og er således ikke bindende.

1.1

at områdets anvendelse fastlægges til teknisk anlæg i form af et PtX-anlæg med tilhørende tekniske komponenter og installationer,

1.2

at den eksisterende og afskærmende beplantning bevares i sin helhed indenfor lokalplanområdet, bl.a. ved udpegning af bevaringsværdige træer samt at supplere den eksisterende beplantning med ny,

1.3

at der fastsættes bestemmelser der erstatter de ellers nødvendige landzonetilladelser (Bonusvirkning).

2.1

Lokalplanen afgrænses som vist på Kortbilag 1, og omfatter del af matr. nr. 7a, Kragerup By, Ørslev.

2.2

Området ligger i landzone og vil forblive i landzone.

2.3

I henhold til Planlovens § 15, stk. 4 har denne lokalplan bonusvirkning, dvs. at den erstatter tilladelser, der efter Planlovens § 35, stk. 1 (landzonetilladelse) er nødvendige for lokalplanens realisering. Bonusvirkningen omfatter anvendelse, byggeri og anlæg.

3.1

Områdets anvendelse fastlægges til teknisk anlæg i form af PtX-anlæg. Der kan etableres én service- og mandskabsbygning samt tekniske komponenter og funktioner, der er nødvendige for PtX-anlæggets drift, herunder fx tekniske installationer, teknik- og servicefaciliteter, tanke, containere, oplagsplads, parkering, belysning, hegning, o. lign.

3.2

Området opdeles i delområderne T1 og R1, som vist på kortbilag 2.

3.3

Delområde T1 må kun anvendes til teknisk anlæg i form af PtX-anlæg, med dertilhørende tekniske komponenter og funktioner som er nødvendige for PtX-anlæggets drift herunder fx tekniske installationer, servicefaciliteter, én service- og mandskabsbygning, tanke, containere, oplagsplads, parkering, belysning, hegning o. lign.

Aktiviteter og tilknyttede funktioner må maksimalt indplaceres i miljøklasse 7.

3.4

Delområde R1 må kun anvendes til eksisterende og ny beplantning samt hegning. Etablering af ny beplantning skal være med hjemmehørende arter, og skal ske efter aftale med Kalundborg Kommune.

4.1

Området må ikke udstykkes yderligere.

5.1

Området skal vejbetjenes fra Nykøbingvej. Ind- og udkørsel til og fra området skal ske via delområde T1 og i overensstemmelse med principperne vist på kortbilag 3.

5.2

Inden for delområde T1 kan der etableres parkeringspladser samt cykelparkering efter behov. Parkeringspladser skal etableres med fast belægning som fliser, belægningssten, asfalt eller lignende, eller som fast permeabel belægning i form af græsarmering. Parkeringspladser kan placeres som angivet på kortbilag 3.

5.3

Inden for delområde T1 kan der etableres interne gangstier.

5.4

Belysning ved parkeringspladser skal udformes som pullerter med nedadrettet og afskærmet armaturer, så det ikke er til gene for omkringliggende områder, naboer og landskaber.

5.5

Belysning inden for delområde T1 skal udføres med nedadrettet lys, så det ikke er til gene for omkringliggende områder, naboer og landskaber. Lysmaster må maksimalt være 8 meter høje.

6.1

Bebyggelse og anlæg må maksimalt bygges i en højde af 8 meter.

6.2

For antenner, afkast o. lign. fastsættes der en maksimal højde på 16 meter.

6.3

Alle former for tekniske anlæg og bebyggelse, herunder PtX-anlæg med tilhørende komponenter og funktioner knyttet hertil samt én service- og mandskabsbygning, skal placeres indenfor delområde T1.

Se desuden § 9.2 for placering af transformerskab.

7.1

Inden for delområde T1 skal teknisk anlæg og komponenter overvejende fremstå i hvidlakeret metal med rektangulære og overvejende retvinklede facader. Mindre dele af anlæg og bebyggelse kan fremstå i andre farver og former.

Service- og mandskabsbygning skal fremstå neutralt i farver indenfor jordfarveskalaen, og kan opføres i træ, metal, tegl el. lign.

7.2

Tage må ikke fremstå i reflekterende materialer eller signalfarver og skal fremstå som flade eller skrå. Tage kan udføres i metal, tegl, tagpap el. lign. Flade tage kan ydermere etableres som sedumtag (grønne tage).

8.1

Træer, der er udpeget som bevaringsværdige, må ikke fældes eller beskæres uden tilladelse fra Kommunen. De udpegede træer fremgår af kortbilag 3.

8.2

Beplantningsbælterne, som ligger i delområde R1, skal bevares i deres helhed, således at de stedse skærmer mod og opbryder indblik til PtX-anlægget fra det åbne land.

Hvis der fældes eller ryddes beplantning inden for delområde R1, skal der plantes noget tilsvarende i form af hjemmehørende arter inden for ammetræer, blivende træer og buske. Beplantningen skal gives en variation i de hjemmehørende arter.

Ny beplantning skal plantes mindst 6 m fra nærmeste vejkant af Nykøbingvej af trafiksikkerhedsmæssige grunde.

Beplantningsbælterne indenfor delområde R1, kan suppleres med en variation af hjemmehørende arter af bl.a. buske og træer, for at opbryde indblik og skabe variation i udtrykket.

Af hjemmehørende arter anbefales følgende: Rød-el som ammetræ og stilk-eg, fuglekirsebær og skov-elm som store, blivende træer, og hassel, avnbøg og alm. hæg som mindre træer, samt kvalkved, fjeldribs og dunet gedeblad som buske.

8.3

Indenfor delområde R1 skal der plantes et solitært egetræ eller lindetræ, som skal bevares. Placering skal ske som vist på kortbilag 3.

Træet skal plantes med en minimumstørrelse på H12-14 MtK.

Træet skal plantes mindst 6 meter fra nærmeste vejkant af Nykøbingvej af trafiksikkerhedsmæssige grunde.

8.4

Anlægget skal indhegnes med trådhegn el. lign., og skal være mindst 2 meter højt og maksimalt 3 meter højt.

Hegnet skal udføres i grøn farve og skal på visse strækninger begrønnes, jf. Kortbilag 3.

Begrønningen skal bestå af en blanding af hjemmehørende arter, såsom fx Efeu (=Vedbend), Vild kaprifolie (=Alm. gedeblad) og Clematis (=Skovranke).

8.5

Der må ikke foretages terrænregulering nærmere end 5 m fra skel, og der må maksimalt terrænreguleres +/- 1 m.

8.6

Skiltning er kun tilladt ved områdets ind- og udkørsler og skal være tilknyttet anlæggets funktion, herunder oversigtskort, vejvisning o. lign.

9.1

Eksisterende ledninger skal respekteres eller omlægges efter aftale med ledningsejer.

9.2

Transformerskab kan etableres som vist på kortbilag 4.

10.1

Der aflyses ingen lokalplaner eller servitutter.

11.1

Anlæg og ny bebyggelse må ikke tages i brug før de i § 5.1 nævnte ind- og udkørsler er etableret.

11.2

Anlæg og ny bebyggelse må ikke tages i brug før end at det i § 8.3 nævnte solitære træ er etableret.

11.3

Anlæg og ny bebyggelse må ikke tages i brug før end at det i § 8.4 nævnte trådhegn er etableret.

11.4

Der skal udarbejdes og tinglyses deklaration, som sikrer, at bygherrer skal forestå erstatningsfri flytning af anlægget i det tilfælde at Kalundborg Kommune beslutter og gennemfører projektering og etablering af vejanlæg inden for den udlagte arealreservation til transportkorridor.

11.5

Der skal udarbejdes og tinglyses deklaration om etablering af erstatningsnatur, da en økologisk forbindelse berøres af anlægget.

12.1

Lokalplanen erstatter landzonetilladelser efter Planlovens §35 stk. 1, jf. Planlovens §15 stk. 4 for så vidt angår:

  • Anvendelse til teknisk anlæg jf. Lokalplanens §3.1
  • Etablering af vejadgang, jf. Lokalplanens § 5.1
  • Etablering af parkeringspladser, jf. Lokalplanens § 5.2
  • Etablering af interne gangstier, jf. Lokalplanens § 5.3
  • Etablering af belysning, jf. Lokalplanens § 5.4 og § 5.5
  • Etablering af teknisk anlæg og bebyggelse, jf. Lokalplanens § 6.1, § 6.2 og § 6.3
  • Etablering af trådhegn, jf. Lokalplanens § 8.4
  • Terrænregulering, jf. Lokalplanens § 8.5
  • Skiltning, jf. Lokalplanens § 8.6 og 8.7